Çeçen Komutanı Ruslara Teslim Etme Utancına Hayır video
Ailesiyle birlikte İstanbul Başakşehir'de ikamet etmekte olan Çeçen komutan İmran Abdulazimov'un evine yapılan ani baskınla...
27/12/2008
Ailesiyle birlikte İstanbul Başakşehir'de ikamet etmekte olan Çeçen komutan İmran Abdulazimov'un evine yapılan ani baskınla gözaltına alınıp Rusya'ya sınırdı edilmek istenmesi Türkiye'de büyük bir infiale yol açtı.
Çeçen direnişçi olarak Ruslara karşı savaşan ve gazi olan İmran Abdulazimov'un ailesi İsra Haber Merkezi'ne uğrayarak yaşanan insanlık skandalı noktasında bilgi verdi.
Abdulazimov'un hanımı ve kızı yaşanan bu durumdan büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını, Abdulazimov'un yakınlarının daha önce Ruslar tarafından şehid edildiğini belirtti.
Abdulazimov'un ailesi sivil toplum örgütleri ve İslami camianın yaşanan bu durum karşısında tepki göstermelerini ve bir daha böylesi durumların yaşanmaması gerektiğini belirtti.
Başörtüsü davasının önde gelen isimlerinden ve İmran Abdulazimov'un kapı komşusu Nuray Canan Bezirgan da havaalanına gelerek Abdulazimov'un ailesine destek verdi.
Bezirgan İmran Abdulazimov'un dalak ve ciğerlerinden ciddi anlamda tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirterek islami camianın gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.
İmran Abdulazimov havalanında uçağa bindirilmek üzere güvenlik güçleri tarafından götürülürken pasaportunu yırtmasıyla İstanbul Yabancılar şübesine geri getirilmişti.
Şu anda Yabancılar Şübesi'nde gözaltında olan İmran Abdulazimov'un durumu ile ilgili olarak insan hakları kuruluşlarının yakından ilgilendiği belirtildi.
İSRA HABER
Nuran Canan Bezirgan ve İmran Abdulazimov'un hanımı
İmran Abdulazimov'un hanımı ve kızı gözyaşı dökerken